Openingsuren

Draakstraat 34
2018 Antwerpen
Open: vrijdag, zaterdag en zondag van 13-19u
Online: ma-zo 24/24

HOME
HOME
HOME
HOME
gayshopping
Hikkies: verhalen voor jongeren, met respect voor diversiteit

Hikkies: verhalen voor jongeren, met respect voor diversiteit

Apetrots zijn we, want… Drie auteurs die allen nauw verbonden zijn met Kartonnen Dozen, schreven dit jaar een Hikkie: Johanna Pas, Sharmila Madhvani en Gaea Schoeters penden elk op hun eigen unieke manier een ferme portie drama, avontuur en magie neer voor jongeren vanaf 10 jaar. De “Hikkies” zijn kleine boekjes… Lees verder »

Lang leve de jeugd: kom mee lezen op 29 maart!

Lang leve de jeugd: kom mee lezen op 29 maart!

Maart is jeugdboekenmaand, en daar zijn we dit jaar extra blij om…  Het thema is immers niets minder dan gender!  Wij hadden in onze winkel sowieso al héél veel fijne prentenboeken, maar naar aanleiding van deze jeugdboekenmaand konden we onze selectie flink uitbreiden. (Hier kun je alvast snuisteren in ons virtuele winkeltje.)… Lees verder »

Kom samen met Kartonnen Dozen dromen en schrijven : twee workshops in maart!

Kom samen met Kartonnen Dozen dromen en schrijven : twee workshops in maart!

Inmiddels weet je het al: je Kartonnen Dozen-team zit nooit nimmer never stil. Boeken en films verkopen vinden we een fantastische bezigheid, maarrr : we willen meer betekenen dan dat. Veel meer. Onze ultieme droom is om een sociale en culturele ontmoetingsplaats te worden voor de gezellige buurt waar we… Lees verder »

Een nieuwe knop, om alles mee te vinden

Een nieuwe knop, om alles mee te vinden

Trots kondigen wij onze nieuwe knop aan! Op onze website, netjes rechtsboven, vind je nu de knop ‘bestellen’. Als je op die knop klikt, verschijnt er een blaadje waarop je gelijk welk boek of gelijk welke DVD kan invullen. Van zodra je vraag in onze mailbox belandt, gaan wij naarstig voor jou… Lees verder »

Vanaf nu kan het allemaal

Vanaf nu kan het allemaal

Iedereen is nieuwsgierig naar onze nieuwe webshop. Dat hebben we als eersteklas speurneuzen in onze statistieken ontdekt. Een uitbarsting van bezoekers maakt van onze meetbalkjes grappige, torenhoge wolkenkrabbers. Dat doet ons breed glimlachen, waarvoor dank! En nu hebben we van onze virtuele winkel een hypermodern, snel ding gemaakt: klanten kunnen… Lees verder »

Tweeduizend driehonderd speciale exemplaren

Tweeduizend driehonderd speciale exemplaren

  Ebooks zijn leuk. De redenen spreken voor zich: je kan ze supersnel aankopen. Citaten aanduiden met een vingerklik. Leesgewoontes automatisch in statistieken bijhouden. Een volledige bibliotheek meenemen op de trein zonder dat je rugzak er een gram zwaarder van wordt. Nieuwe boeken van papier hebben ook zo hun voordelen.… Lees verder »

Hoera: de nieuwe roman van Isabelle van Ewijk is er!

Hoera: de nieuwe roman van Isabelle van Ewijk is er!

Terwijl we nog nazinderen van ons openingsfeest nodigen we je al meteen uit voor een volgend feestje: Auteur Isabelle van Ewijk stelt in het kader van de L-week haar nieuwe boek ‘Verlost’ voor. In ‘Verlost’ lopen diverse personages van van Ewijks eerste twee romans (‘Verpand‘ en ‘Verder‘) elkaar tegen het lijf. Daarmee vormt… Lees verder »

Welkom bij Kartonnen Dozen

Waar zwem je het liefst? In een woeste oceaan of in een rustig meertje?
Surfen is leuk op de hoge golven, maar ben je op zoek naar een plekje om rustig te verpozen met wat vrienden en te genieten van de omgeving van het kalme water? Dan is een meertje meer geschikt.

Wij zijn zo'n meertje. We bieden ver van het geweld van de golven, de overdaad aan reclame en pushberichten, een plek waar je kan praten over boeken en films, mensen kan ontmoeten met gelijkaardige interesses, verrast kan worden zonder overspoeld te worden.

Kom snuisteren in onze collectie nieuwe en tweedehands boeken en nieuwe speelfilms of schrijf je in voor een van onze interessante lezingen of workshops.

KOM JE IN DE WINTERMAANDEN BIJ ONS WARMEN

KaDo-ontmoetingen

Reserveer alvast tijd in je agenda voor de volgende ontmoetingen:

Workshop "Wat hebben dromen ons te vertellen"
door Annet Visser: 12/3, 26/3, 9/4, telkens van 14-17u

Workshop "Wild schrijven"
door Sharmila Madhvani: 27/3, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5 telkens van 19-21u30

zo. 26.3.17 - 20u - Draakplaats 2
Isabelle van Ewijk over haar trilogie: Verpand, Verder, Verlost
georganiseerd door de Holebibib

wo. 29.3.17 - 16u - Draakstraat 34
Vertelnamiddag voor kinderen vanaf 3 jaar
laat je verrassen door onze prachtige prentenboeken

di. 19.4.17 - 20u - Bibliotheek Permeke
Boekvoorstelling Verzwegen verlangen