HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
gayshopping

Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 28 andere abonnees

Tweedehands boeken aan een superzacht prijsje

We maken er geen geheim van dat we dol zijn op tweedehands boeken. Zulke boeken hebben immers een geschiedenis, een verhaal achter het verhaal dat ze zelf vertellen. Sommigen zien er glanzend nieuw uit. Onaangeroerd. Anderen dragen de sporen van eerdere lezers. Als een gezicht met lachrimpeltjes, of met een stipje dat een glimlach onderlijnt. En wat dacht je van hun geur? Ze kunnen zoet ruiken, of splinternieuw, of 101 variaties daar tussenin.

Met tweedehands boeken is alles mogelijk…

 


Filmpret!

Hou je van filmmarathons? Met een grote kom olijven of chips in de zetel ploffen, en er pas uren later stram maar voldaan uit strompelen? Of geniet je liever met mate? Eén filmpje per keer, dat dan je volledige aandacht krijgt? Of… deel je graag films uit? Ben je zo’n enthousiasteling die zijn eigen favorieten aan alle vrienden en familieleden cadeau doet?

Welk soort filmliefhebber je ook bent, je hebt allicht graag een GROTE collectie ter beschikking, niet?

Daarom heeft jouw KaDo-team wel zeer goed nieuws voor je…

De héééle maand augustus kun je bij ons 3 ondertitelde films voor 30 euro kopen, en 3 niet ondertitelde films voor 45 euro.

Omdat we jullie graag zien is deze actie enkel geldig in de fysieke winkel. Op onze webshop vind je hier de speciale aanbiedingen.

Plan dus alvast die trip naar de supermarkt, voor een reusachtige berg filmsnacks!


The Best Independent Bookstores in Antwerp

We kregen volgend bericht en waren natuurlijk zeer verguld:
We’re delighted to tell you that Kartonnen Dozen was picked by Culture Trip as one of our
Antwerp Local Favorites 2017.
Het artikel lees je hier:

Hikkies: verhalen voor jongeren, met respect voor diversiteit

Apetrots zijn we, want…
Drie auteurs die allen nauw verbonden zijn met Kartonnen Dozen, schreven dit jaar een Hikkie: Johanna Pas, Sharmila Madhvani en Gaea Schoeters penden elk op hun eigen unieke manier een ferme portie drama, avontuur en magie neer voor jongeren vanaf 10 jaar.
De “Hikkies” zijn kleine boekjes die gratis worden verspreid in scholen en bij verenigingen om jongeren de liefde voor het lezen bij te brengen. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee!
Deze drie verhalen met gender-thema gaan stuk voor stuk over jezelf durven zijn. Over moed, onverwachte wendingen en vriendschap.
Nieuwsgierig geworden? Hier kan je de Hikkies online gratis en voor niks lezen!
Marcel – Gaea Schoeters
Nimf – Johanna Pas
Een clan van vogels – Sharmila Madhvani


Lang leve de jeugd: kom mee lezen op 29 maart!

Maart is jeugdboekenmaand, en daar zijn we dit jaar extra blij om…  Het thema is immers niets minder dan gender!  Wij hadden in onze winkel sowieso al héél veel fijne prentenboeken, maar naar aanleiding van deze jeugdboekenmaand konden we onze selectie flink uitbreiden. (Hier kun je alvast snuisteren in ons virtuele winkeltje.)

Enne, je kent ons: als team van Kartonnen Dozen zijn we erop gebrand om zoveel mogelijk mensen in onze winkel te verzamelen. Op woensdag 29 maart, om 16u, houden we dan ook een knusse, oergezellige voorleesnamiddag. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen opgaan in allerlei spannende avonturen en sprookjesachtige vertellingen. Natuurlijk hoef je geen kind te zijn om te komen genieten. Iedereen is welkom! En omdat we de winkel speciaal voor deze activiteit openen, kunnen we hem helemaal kindvriendelijk inrichten.

Tot dan?

Dikke zoen van je KaDo-team


Kom samen met Kartonnen Dozen dromen en schrijven : twee workshops in maart!

Inmiddels weet je het al: je Kartonnen Dozen-team zit nooit nimmer never stil. Boeken en films verkopen vinden we een fantastische bezigheid, maarrr : we willen meer betekenen dan dat. Veel meer. Onze ultieme droom is om een sociale en culturele ontmoetingsplaats te worden voor de gezellige buurt waar we enkele maanden geleden neerstreken. We willen een plekje worden waar mensen elkaar leren kennen. En ondertussen willen we mensen inspireren om nieuwe dingen uit te proberen, hen aansporen verse horizonten op te zoeken. Deze maand toveren we daarvoor twee heerlijke mogelijkheden uit onze regenbooghoed….

De eerste is een workshopreeks ‘Wat hebben dromen ons te vertellen?’ In deze reeks gaan we op zoek naar de geheime boodschappen die dromen ‘s nachts in onze oren komen fluisteren.  We experimenteren met verschillende technieken en wisselen van gedachten.  De reeks gaat door in kleine groep, telkens op zondagnamiddag.

De tweede is een workshopreeks ‘Wild schrijven’. In deze reeks ontdekken we hoe we ons kunnen laten inspireren, zowel door onszelf als door de wereld die ons omringt. We lezen, schrijven en discussiëren. We produceren ernstige stukjes proza, delicate regels poëzie en onsamenhangende krabbels. En hoewel we een fantastische chaos willen produceren, is de weg daarheen zeer strikt. We gebruiken duidelijke instructies, richtlijnen en technieken. Deze reeks gaat door op maandagavond, eveneens in beperkte groep.

Uit dit alles kan slechts één raadgeving volgen: schrijf je als de bliksem in!

Tot gauw 🙂


Een nieuwe knop, om alles mee te vinden

Trots kondigen wij onze nieuwe knop aan! Op onze website, netjes rechtsboven, vind je nu de knop ‘bestellen’. Als je op die knop klikt, verschijnt er een blaadje waarop je gelijk welk boek of gelijk welke DVD kan invullen. Van zodra je vraag in onze mailbox belandt, gaan wij naarstig voor jou op zoek. Lieve lezer, lieve filmkijker, mijmer hier even over door…  Je kan invullen wat je maar wil, het maakt niet uit of het al in onze winkel staat of niet. Wij gaan ernaar op zoek. Alles kan: een vette bestseller, een dieetboek, een obscure film die je jaren geleden ontdekte, een compendium over inheemse planten, een warme film waar je oren knalrood van worden. Gewoon even invullen, die handel, en wij duiken boeken-en filmland in om hem voor jou te halen!


Een liefdesbrief voor jou

Lieve klant,

Uw team van Kartonnen Dozen schildert iedere maand graag vol met speciale kleuren. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar een regenboogsetje (Had je misschien al gemerkt?), maar februari doen we in het fuchsia, karmozijn, pastel roze en wild oranje. Wat zoveel wil zeggen als: Kartonnen Dozen gaat overstag voor de Valentijnspassie en tuimelt samen met jou het land van de liefde in.

Bij zulke romantische woorden horen geschenken, en dit is wat je van ons krijgt, een hele roze maand lang:

Ten eerste…

de drie boeken van Isabelle van Ewijk voor 40 euro (ja hoor, alle drie), zodat je jezelf en je lief kan onderdompelen in lekker lange verhalen die barsten van intriges, crushes, verbintenissen en geheime afspraakjes.

Ten tweede…

de gelegenheid om schaamteloos veel te bestellen in onze virtuele winkel, want vanaf 20 euro sturen we alles naar je op zonder dat je verzendkosten betaalt!

Ten derde…

een nieuwe, wel zeer bijzondere uitgave van onze eigen uitgeverij: de dichtbundel ‘De rug van een hand’. De gedichten in deze bundel zijn ontstaan in het wonderlijk poëtische hoofd van onze bezieler Johanna Pas. En eigenlijk is het een pak mysterieuzer dan dat, want de echte schrijfster is een personage in Johanna’s boek ‘De taal van boekenruggen’.


Het aangename cijfer “vijf”

Kwaliteit is van groot belang. En al zeker als het gaat over een boek of over een film. We bedoelen maar: je vrije tijd breng je het liefste door met dingen die iets betekenen. Dingen die je hartelijk aan het lachen brengen, je diep laten nadenken, je verbluffen met hun schoonheid, je totaal meenemen naar een andere plek. Als je een verhaal in je hoofd giet, wil je eenvoudigweg dat er iets bijzonders gebeurt. Toch?

Nu wil het wel eens lukken dat de prijs van een goede film of van een goed boek hoger ligt dan die van een minder werk. Dan sta je in dubio in de winkel, met twee of drie prijzige werken in de hand, en vraag je je af welke van die pareltjes je terug zal zetten, en welke je mee zal nemen. Essentieel op zo’n pijnlijk moment is dat je keuze past binnen je budget.

Welnu….

Omdat haast iedereen het bovenstaande kent, nodigen we je uit om snel je kans te grijpen. Super snel. Nu ongeveer. Januari is namelijk soldenmaand bij ons: je kan massa’s boeken en films meenemen voor … *tromgeroffel* vijf euro!  Dus, als je zin hebt om eens met een volgestouwde rugzak de winkel uit te stappen, is dit de ideale periode om bij ons binnen te springen. Enne, als je graag thuis grote pakjes ontvangt, kan je onze koopjes ook bestellen via de webshop.

Veel plezier ermee, en een dikke soldenzoen van je KaDo-team 🙂


Vanaf nu kan het allemaal

Iedereen is nieuwsgierig naar onze nieuwe webshop. Dat hebben we als eersteklas speurneuzen in onze statistieken ontdekt. Een uitbarsting van bezoekers maakt van onze meetbalkjes grappige, torenhoge wolkenkrabbers. Dat doet ons breed glimlachen, waarvoor dank!

En nu hebben we van onze virtuele winkel een hypermodern, snel ding gemaakt: klanten kunnen vanaf deze week betalen met alle denkbare kaarten: Bancontact, Maestro, Visa, Mastercard, etc. (We geven toe: een lidkaart van de bieb of tienbeurtenkaart van de wasserette kan nog net niet.). Ook betalen met Paypal of via overschrijving behoort tot de mogelijkheden. Als we zo verder gaan, kan je binnenkort cash in een gleufje van je pc stoppen om je aankopen te betalen 😉


Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 28 andere abonnees

Nieuwsbrief