HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
gayshopping

Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 28 andere abonnees

Boekvoorstelling fotoboek Jasper Groen

zaterdag 6 januari 2018 van 20u tot 23u

Vijf jaar lang fotografeerde Jasper Groen de coming out van Eric, een Spaanse transgender jongen in Berlijn. Van de serie verscheen een boek met 44 portretten en een bloemlezing uit brieven en chats tussen model en fotograaf.

Fotograaf Jasper Groen stelt in onze boekhandel zijn fotoboek voor waarin het verhaal van Eric verteld wordt aan de hand van foto’s en tekst. Een prachtig boek over transgender zijn in deze tijd, over kwetsbaarheid en kracht.

Iedereen welkom.

Meer info vind je hier.


Schrijfmarathon Amnesty International

zondag 10 december van 14u tot 18u

“Jouw brief kan levens veranderen” is het motto van de Schrijfmarathon die Amnesty International Vlaanderen vanaf 2 december 2017 op gang trekt. Heel de maand december kan er geschreven worden.

Dit jaar gaan ze voor 50.000 brieven en solidariteitskaartjes en daar werken wij graag aan mee. Op zondag 10 december kan je bij ons mee komen schrijven. Spring binnen tussen 14 en 18u en help Amnesty een impact te hebben!

Meer info vind je hier.


Tom Bouden signeert: zondag 3 december van 16u tot 18u

Tom Bouden signeert zijn nieuwe strips, een bundeling van de gags die in Zizo verschenen.

In 1994 verscheen Tom Boudens stripdebuut Flikkerzicht, een humoristische strip rond het homoleven – voor die tijd een uniek onderwerp in de Vlaamse stripwereld. Kort na dat eerste Flikkerzicht-album verscheen Max en Sven, een lang pseudo-autobiografisch verhaal over een jongen die langzaam maar zeker ontdekt dat hij verliefd is op zijn beste vriend. De rage van autobiografische strips moest nog aanvangen, maar Max en Sven kan gezien worden als een voorloper daarvan. In totaal verschenen er twaalf albums.

In de twee delen van Flikkerzicht Compleet worden die verhalen gebundeld, samen met nog niet eerder in album verschenen strips en extra’s. De oplage van deze bundels is beperkt. Dus laat zeker iets van je horen als je een exemplaar wil!


Boekvoorstelling Casablanca Voorbij

Vandaag stellen we het nieuwe boek voor van Uitgeverij Kartonnen Dozen: Casablanca voorbij. Het bewogen levensverhaal van transgenderpionier Corinne Van Tongerloo.

Journaliste Linda Asselbergs zette het leven van deze boeiende vrouw op papier en zal haar op de boekvoorstelling live interviewen.
Het boek en de avond zullen rijkelijk geïllustreerd zijn.

We ontvangen jullie vanaf 19u met een drankje en een hapje.

Iedereen welkom.


Nieuw! Je eigen verlanglijstje op onze shop

Maak je eigen verlanglijstje aan op onze webshop. Of beter nog: deel je verlanglijstje met je vrienden zodat ze weten wat ze je cadeau kunnen geven!

Wat kan je doen:
– Bij twijfel of je iets echt wil kopen, zet je het op je verlanglijstje
– In afwachting van betere financiële tijden, zet je iets op je verlanglijstje 🙂
– Bij een naderende verjaardag of andere gelegenheid, deel je via social media je verlanglijstje met je vrienden. Zodra zij het gekocht hebben voor jou, verdwijnt het van je online verlanglijstje
– Je kan zo veel toevoegen en verwijderen als je wil

Probeer het nu uit op onze shop!

 


The Best Independent Bookstores in Antwerp

We kregen volgend bericht en waren natuurlijk zeer verguld:
We’re delighted to tell you that Kartonnen Dozen was picked by Culture Trip as one of our
Antwerp Local Favorites 2017.
Het artikel lees je hier:

Hikkies: verhalen voor jongeren, met respect voor diversiteit

Apetrots zijn we, want…
Drie auteurs die allen nauw verbonden zijn met Kartonnen Dozen, schreven dit jaar een Hikkie: Johanna Pas, Sharmila Madhvani en Gaea Schoeters penden elk op hun eigen unieke manier een ferme portie drama, avontuur en magie neer voor jongeren vanaf 10 jaar.
De “Hikkies” zijn kleine boekjes die gratis worden verspreid in scholen en bij verenigingen om jongeren de liefde voor het lezen bij te brengen. Daar doen wij natuurlijk graag aan mee!
Deze drie verhalen met gender-thema gaan stuk voor stuk over jezelf durven zijn. Over moed, onverwachte wendingen en vriendschap.
Nieuwsgierig geworden? Hier kan je de Hikkies online gratis en voor niks lezen!
Marcel – Gaea Schoeters
Nimf – Johanna Pas
Een clan van vogels – Sharmila Madhvani


Kom samen met Kartonnen Dozen dromen en schrijven : twee workshops in maart!

Inmiddels weet je het al: je Kartonnen Dozen-team zit nooit nimmer never stil. Boeken en films verkopen vinden we een fantastische bezigheid, maarrr : we willen meer betekenen dan dat. Veel meer. Onze ultieme droom is om een sociale en culturele ontmoetingsplaats te worden voor de gezellige buurt waar we enkele maanden geleden neerstreken. We willen een plekje worden waar mensen elkaar leren kennen. En ondertussen willen we mensen inspireren om nieuwe dingen uit te proberen, hen aansporen verse horizonten op te zoeken. Deze maand toveren we daarvoor twee heerlijke mogelijkheden uit onze regenbooghoed….

De eerste is een workshopreeks ‘Wat hebben dromen ons te vertellen?’ In deze reeks gaan we op zoek naar de geheime boodschappen die dromen ‘s nachts in onze oren komen fluisteren.  We experimenteren met verschillende technieken en wisselen van gedachten.  De reeks gaat door in kleine groep, telkens op zondagnamiddag.

De tweede is een workshopreeks ‘Wild schrijven’. In deze reeks ontdekken we hoe we ons kunnen laten inspireren, zowel door onszelf als door de wereld die ons omringt. We lezen, schrijven en discussiëren. We produceren ernstige stukjes proza, delicate regels poëzie en onsamenhangende krabbels. En hoewel we een fantastische chaos willen produceren, is de weg daarheen zeer strikt. We gebruiken duidelijke instructies, richtlijnen en technieken. Deze reeks gaat door op maandagavond, eveneens in beperkte groep.

Uit dit alles kan slechts één raadgeving volgen: schrijf je als de bliksem in!

Tot gauw 🙂


Een nieuwe knop, om alles mee te vinden

Trots kondigen wij onze nieuwe knop aan! Op onze website, netjes rechtsboven, vind je nu de knop ‘bestellen’. Als je op die knop klikt, verschijnt er een blaadje waarop je gelijk welk boek of gelijk welke DVD kan invullen. Van zodra je vraag in onze mailbox belandt, gaan wij naarstig voor jou op zoek. Lieve lezer, lieve filmkijker, mijmer hier even over door…  Je kan invullen wat je maar wil, het maakt niet uit of het al in onze winkel staat of niet. Wij gaan ernaar op zoek. Alles kan: een vette bestseller, een dieetboek, een obscure film die je jaren geleden ontdekte, een compendium over inheemse planten, een warme film waar je oren knalrood van worden. Gewoon even invullen, die handel, en wij duiken boeken-en filmland in om hem voor jou te halen!


Een liefdesbrief voor jou

Lieve klant,

Uw team van Kartonnen Dozen schildert iedere maand graag vol met speciale kleuren. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar een regenboogsetje (Had je misschien al gemerkt?), maar februari doen we in het fuchsia, karmozijn, pastel roze en wild oranje. Wat zoveel wil zeggen als: Kartonnen Dozen gaat overstag voor de Valentijnspassie en tuimelt samen met jou het land van de liefde in.

Bij zulke romantische woorden horen geschenken, en dit is wat je van ons krijgt, een hele roze maand lang:

Ten eerste…

de drie boeken van Isabelle van Ewijk voor 40 euro (ja hoor, alle drie), zodat je jezelf en je lief kan onderdompelen in lekker lange verhalen die barsten van intriges, crushes, verbintenissen en geheime afspraakjes.

Ten tweede…

de gelegenheid om schaamteloos veel te bestellen in onze virtuele winkel, want vanaf 20 euro sturen we alles naar je op zonder dat je verzendkosten betaalt!

Ten derde…

een nieuwe, wel zeer bijzondere uitgave van onze eigen uitgeverij: de dichtbundel ‘De rug van een hand’. De gedichten in deze bundel zijn ontstaan in het wonderlijk poëtische hoofd van onze bezieler Johanna Pas. En eigenlijk is het een pak mysterieuzer dan dat, want de echte schrijfster is een personage in Johanna’s boek ‘De taal van boekenruggen’.


Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 28 andere abonnees

Nieuwsbrief