HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
gayshopping

Uitgeverij

Omdat we in onze holebi-boekhandel (’t Verschil, de voorganger van Kartonnen Dozen) merkten dat het aanbod van Nederlandstalige holebi-boeken beperkt was, startten we in 2005 ook met een uitgeverij. We streven daarbij kwaliteit na in een diversiteit aan genres en geven zowel romans en verhalenbundels uit als strips, poëzie en non-fictie.

Bij ’t Verschil verschenen 26 boeken. In 2016 verschenen de eerste twee boeken van Uitgeverij Kartonnen Dozen, de dichtbundel Na het vrijen steek ik een gedicht op van Bert Deben en de roman Verlost van Isabelle van Ewijk.

Op 4 februari 2017 verschijnt ons volgende boek: De rug van een hand door Violante Juareze Oliveira.

Isabelle van Ewijk – Verlost

In Verlost lopen diverse personages van
Van Ewijks eerste twee romans elkaar tegen het lijf. Daarmee vormt dit nieuwe boek het sluitstuk van een intrigerende trilogie waarin zowel de vrolijke als de moeilijke kanten van lesbische relaties op een levendige manier worden geschetst.

De herkenbare personages en de manier waarop Van Ewijk de stad Antwerpen in beeld brengt, slepen de lezers onweerstaanbaar mee in de wereld van Tes en Henri.

Lees ook Verpand en Verder van Isabelle van Ewijk.

Bert Deben – Na het vrijen steek ik een gedicht op

Bert Deben is een meester in het schrijven van sonnetten én light verse.
In deze bundel schept hij met vakmanschap en humor een beeld van de liefde. Het is geen lofzang, het is een verhaal over vallen en opstaan, elkaar verliezen en weer terugvinden, of niet. De dichter gaat daarbij de ruwe kanten van relaties niet uit de weg.
De gedichten lijken kleine schilderijtjes van dagelijkse taferelen, die samen een verhaal vertellen van toenadering, afscheid, hoop.

lees meer

Boeken uitgegeven door ’t Verschil / Kartonnen Dozen

Nieuwsgierig naar onze boeken? Hier vind je ze allemaal.


Nieuwsbrief