HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
Bazaar Lanoye

Onze sprekers

Activiteiten

HERFST 2020

Zindzi Tillot Owusu verwarmt op 7 november om 20u je hart met een intieme voorstelling van haar poëzie. In kleine, coronaproof kring in (de buurt van) onze winkel. Hét beste middel tegen de lockdown- en herfstblues!
(En als kers op de taart: bij elk ticket dat je verkoopt, krijg je een cadeaubon ter waarde van €3 om bij ons in de winkel te spenderen.)


Dichteres Moya De Feyter brengt haar werk op 19 december om 20u naar (de buurt van) onze winkel!
Een persoonlijke en intieme conversatie:
Een prangende vraag die je haar altijd al wilde stellen? Benieuwd naar haar maakproces of schrijversleven? Curieus over haar meningen? Nieuwsgierig naar de innerlijke belevingswereld van een jonge schrijfster? Stel je vragen!
Moya baseert haar voorstelling op jullie vragen en brengt werk dat een antwoord biedt uit haar bundels ‘Tot iemand eindelijk’ en ‘Massastrandingen’. En wie weet, krijgen jullie nieuw, nog onvertoond werk te horen!

Meer over Moya op http://moyadefeyter.be

** Met de steun van Literatuur Vlaanderen **


ZOMER 2020

Poëzie-atelier: Kom uit je kamer II

Na een eerste verkennende atelier in januari van dit jaar, en een lange pauze, gaan we verder met oefeningen op inhoud en vorm, feedback geven en ontvangen en naar buiten treden met je werk.
Begeleiding door Christine Van den Hove en Johanna Pas

Nieuwe deelnemers zijn welkom, er zijn nog drie plaatsten vrij. Wij praten je bij.

Drie vrijdagavonden na elkaar: 11,18 en 25 september 2020. Telkens van 19 u tot 21 u.

11 september: Spelen met vorm en inhoud
18 september: Feedback:Hoe geef en ontvang je feedback op teksten?
25 september: Wat doe je met je poëzie: websites, blogs, tijdschriften, publiceren…

Je kan de drie workshops als reeks volgen, of je kan voor één workshop aansluiten.

Later in het najaar volgen nog twee sessies!

Inschrijven: https://www.kartonnendozenlgbt.be/product-categorie/activiteiten/


Altijd al een roman willen schrijven? Gedichten aan je geliefde willen wijden. Mooie liedjes willen schrijven of of simpelweg meer plezier beleven aan het schrijven van een nota of verslag? In deze creatieve schrijfcursus van de bekroonde Egyptisch Nederlandse journalist, auteur en performance artist Mounir Samuel klim je in de pen en leer je taal op nieuwe manier gebruiken.
Met veel humor, scherpte en toffe opdrachten behandelt Mounir proza tot poëzie, van poetry slam tot non-fictie. Hij kijkt de opdrachten hoogstpersoonlijk na en helpt je graag aan een creatieve flow: of je nu aspirant schrijver bent of simpelweg een creatieve ziel die wil leren meer in verhalen te denken, werken én spreken.

PRAKTISCH
De workshop gaat door via Zoom op 15, 22 en 29 juni van 20u tot 21u15. Elke week behandelt Mounir een ander onderdeel van het schrijven. Inschrijven is noodzakelijk en doe je door te mailen naar info@kartonnendozenlgbt.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Voor deze reeks workshops betaal je €50. Zodra je inschrijving compleet is, ontvang je een link naar de eerste meeting.
Omdat we het belangrijk vinden dat de workshop voor iedereen toegankelijk is, voorzien we één gratis plaats voor iemand die de inschrijvingskost niet kan dekken.

MOUNIR SAMUEL (1989) is een Egyptisch-Nederlandse journalist, auteur, theatermaker en performance artist. Hij heeft tien boeken op zijn naam staan waarvan de meest recente Liefde is een rebelse vogel en God is groot: eten, bidden en beminnen met moslims. Daarnaast heeft hij honderden artikelen, reportages, columns en gedichten op zijn naam staan. Hij schrijft in alle genres van non-fictie tot proza en over verschillende disciplines heen. In de afgelopen jaren gaf hij verschillende creative wring cursussen in Amsterdam, nadat hij zelf een opleiding creative writing volgde aan the Gotham Academy in New York.


foto: A. van der Meer


Op 21 juni om 19u leest STEPHEN VAN DYCK vanuit LA voor uit zijn boek People I’ve Met From the Internet. De lezing gaat door via Zoom. Op voorhand inschrijven is niet nodig, gewoon via deze link (de link brengt je naar de Zoom meeting room. De meeting begint om 19u op 21 juni).
Een vrije bijdrage kan je storten op BE04 3200 3922 2931. De opbrengst van deze lezing wordt gedoneerd aan het Black Lives Matter Global Network.


 

HERFST 2019

Op 22 november stellen we het nieuwe boek van uitgeverij Kartonnen Dozen voor: Colombe van Christine Van den Hove. Iedereen is welkom om dit mee te komen vieren. Je bent welkom vanaf 19u.

“Dit hartveroverende debuut schetst het leven van Colombe en Amparo, twee vriendinnen in een negentiende-eeuws bergdorp in Zuid-Frankrijk die  een bijzondere aantrekkingskracht voor elkaar voelen in een tijd waarin dit taboe is.  De kristalheldere stijl verleent diepgang aan zowel de beschrijvingen van het harde bergleven als aan de emoties die onderhuids woeden in de in zichzelf gekeerde personages. Het einde van de roman heeft een overrompelende verrassing in petto voor de lezer.” Bob Van Laerhoven

Meld je komst vooraf via mail op info@kartonnendozenlgbt.be


Op 7 december krijgen we hoog bezoek uit Nederland! Trans auteurs Thomas van der Meer en Micha Meinderts komen langs. Thomas bracht recent zijn eerste roman, Welkom bij de Club, uit. En Micha’s Aldus Sybren heb je misschien al wel gelezen.

Om 19u30 komen ze daar in onze winkel over vertellen.

Voordien om 16u geven Thomas en Micha een schrijfworkshop op de zolder van het Roze Huis.

Hoe vertel je jouw verhaal? Wil jij graag schrijven over je transitie, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? In deze workshop krijg je handvatten om jouw verhaal op jouw manier te vertellen. We gaan met elkaar in gesprek over onze ervaringen en Micha en Thomas lichten de keuzes toe die zij hebben gemaakt bij het schrijven over hun transitie. De workshop is niet alleen voor aspirant-schrijvers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp en er graag mee wil oefenen.

De lezing kan je gratis bijwonen! Voor de workshop suggereren we een donatie van €5,00.

Schrijf je voor de workshop even in via info@kartonnendozenlgbt.be

door Willemieke Kars

door Annette Fauchey


schrijfmarathon Amnesty International

In december is het weer zover. Tijdens de Schrijfmarathon kruipen we massaal in de pen om brieven te schrijven voor individuen en groepen in nood. Een wereldwijde campagne die nog elk jaar toeneemt qua aantal deelnemers en brieven. Op zondag 8 december kan je van 14u tot 18 bij ons in Kartonnen Dozen mee komen schrijven.


Onze sprekers

Tickets

Andere producten