HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
gayshopping

Zoeken

Productcategorieën

Poëzie- en muziek-avond in Kartonnen Dozen

Op 28 september organiseert K[no]wHate in Kartonnen Dozen een poëzie- en muziekavond.

Vanaf 19u kan je komen luisteren naar deze dichters en muzikanten:

Inke Gieghase – Bene Kusendila – Runa Svetlikova – Marina Kazakova – Slow Bear

K[no]wHate is a series of artistic events in Belgium, Italy and France raising awareness on hate through poetry, visual arts and music.

 


Huur eens een boekenwinkel!

Allez, we willen zeggen: u bent nog op zoek naar een originele, gezellige locatie voor uw evenement? Zo een ruimte die voelt als de huiskamer van een dichte vriend en die ruikt naar de binnenkant van een nieuw boek? Zoek niet verder!

Bij Kartonnen Dozen kan je buiten de openingsuren je workshop geven, je boek voorstellen, je lezing geven, het laatste boek van je leesclub bespreken, en meer. Gewoon, pal in de winkel!

Kort:
Huur de winkel! Voor een workshop, lezing, leesgroep, boekvoorstelling, …
• Buiten de openingsuren
• €12,50 voor het eerste uur, daarna €10 per uur
• Koffie en thee à volonté voor €2 per persoon
• Catering voor lezingen, bestellen van boeken voor een boekclub, en meer mogelijk
Mail kartonnendozenlgbt@gmail.com met een korte beschrijving van je evenement en het gewenste moment. We laten je zo snel mogelijk iets weten!

Echt?
Ja! Zitten jullie graag aan tafel, dan kan dat met tot 10 à 12 personen. Laat je je publiek rechtstaan, dan is er plaats voor 40 personen. Je betaalt €12,50 voor het eerste uur, daarna €10 per uur voor de huur van het pand. Water krijg je er gratis bij. Voor €2 extra per persoon per evenement voorzien wij koffie en thee. Natuurlijk mag je ook zelf drank meebrengen.

Verkocht?
Stuur ons een mail via kartonnendozenlgbt@gmail.com waarin je je evenement kort toelicht en je ons laat weten wanneer je de ruimte graag zou gebruiken. We laten je zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn! Graag catering bij je boekvoorstelling of lezing? Of met de hele boekclub jullie volgende leesavontuur bij ons bestellen? Het kan! Neem even contact met ons op voor de details.


Kartonboekjes met twee papa’s en twee mama’s!

Kartonboekjes met twee papa’s en twee mama’s!

Er verschijnen steeds meer boeken met personages die voordien weinig tot nooit aan bod kwamen in de literatuur. Was dat wel het geval, dan werd het “verschil” vaak geproblematiseerd en vormde het de kern van het verhaal (adoptie, handicap, culturele verschillen, holebi-gezinnen…). Diversiteit was iets dat opgelost, aangepakt of uitgelegd moest worden. Dat is in deze boekjes niet het geval.

De verhaaltjes spelen zich af op een doorsnee ochtend en een doorsnee avond in een gezin met twee papa’s en een hond, of twee mama’s, een zusje en een poes. Zo krijgen kinderen holebi-gezinnen te zien die leuke avonturen beleven. 

Deze boekjes zijn uit het Spaans vertaald en verschijnen in het kader van een Europese samenwerking in verschillende talen tegelijk.

 

 

 


Lawrence Schimel (1971) schrijft in het Spaans en Engels en heeft als auteur en redacteur meer dan honderd boeken op zijn naam staan: fictie, poëzie, non-fictie, graphic novels, kinderboeken en zelfs een kookboek. Hij won diverse prijzen waaronder de Lambda Literary Award, de Spectrum Award, de Independent Publisher Book Award. Hij woont in Madrid, waar hij naast schrijver ook werkzaam is als literair vertaler.

Elīna Brasliņa (1988) is afkomstig uit Letland. Ze illustreerde bijna twintig boeken voor kinderen en young adults, werd in Spanje diverse keren genomineerd en ontving tweemaal de Zelta Ābele Award for Book Design (2014, 2015) en de Jānis Baltvilks Baltic Sea Region Award (2017). Momenteel werkt ze voor de Letlandse studio Atom Art aan de animatiefilm Jacob, Mimmi and the Talking Dogs.


Uitgeverij Kartonnen Dozen, Antwerpen

www.kartonnendozenlgbt.be – bestelinfo: www.epo.be


Out now! Presentatie Queernummer

Afgelopen zomer kwam het Queer nummer van Deus Ex Machina uit. We vroegen een aantal auteurs om na te denken over hokjes, in literatuur en daarbuiten. Het resultaat gemist? Kom dan 30 november langs en laat je onderdompelen in queerliteratuur door Gaea Schoeters, Marijke Vermeulen, Lies Gallez, Johanna Pas en anderen.

Gratis, maar geef een seintje dat je komt via info@kartonnendozenlgbt.be

30 november 2018, deuren: 18u, lezing: 19u

Evenement op facebook


VREAK

Wist je dat Kartonnen Dozen fiere sponsor is van het Theatergezelschap VREAK? Antwerpen is de locatie van het boek en het toneelstuk “Tot de duivel het schip keert”. In samenwerking met auteur Nathalie Briessinck maakte theatergroep VREAK een meeslepend historisch toneelstuk met een lesbische twist. Reserveer nu al je kaarten, of lees alvast het boek.

tot de duivel het schip keert

Antwerpen, eind negentiende – begin twintigste eeuw.

De Schelde, de hoofdslagader van de stad, blinkt onder een gouden zon terwijl twee families verenigd door een rederij met hun schepen rimpels in het water trekken. In een stad waar naast zijn rivier ook mensen op de uren van de getijden in en uitstromen, voert “Tot de duivel het schip keert” je mee door zijn straten, huizen, kieren en achterbuurten om een familiegeschiedenis bloot te leggen. Een verhaal dat tegelijkertijd schrijnend mooi is en vol verraad zit.  Over levens, over eigenwijsheid en over mensen die via eigenbelang en liefde “een” waarheid onthullen die families verbindt, maar ook scheidt.

Auteur: Nathalie Briessinck (meer info)

Regie: Wim Morbée

Met: An Bosschaerts, Elin Dahlgren, Lieve Gebruers, Dirk Belloy,
Glenn de Jong, Marian van Vliet en Jee Reusens.

Speeldata

  • vrijdag 7 december om 20u30 – Tickets
  • zaterdag 8 december om 20u30 – Tickets
  • donderdag 13 december om 20u30 – Tickets
  • vrijdag 14 december om 20u30 – Tickets
  • zaterdag 15 december om 20u30 – Tickets
  • zondag 16 december om 15u00 – Tickets

Locatie
Fakkeltheater – Zwarte Zaal (Meer info)
Reyndersstraat 7
2000 Antwerpen

 


Brabo Cup

Wist je dat Kartonnen Dozen fiere sponsor is van het Europese Roller Derby Toernooi Brabo Cup?
Roller Derby is een full-contact sport, op goede oude rolschaatsen.  Neem zeker een kijkje, liefst als supporter voor het Antwerpse Team, op 3 en 4 november.

Meer info vind je op de website brabocup.wordpress.com


L-Expo in BOAB Art Gallery

Van 11-21 oktober vind je in BOAB Art Gallery het werk van 18 kunstenaressen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door WIJ-vrouwen.

Er zijn twee vernissages zodat je kan kiezen op welke dag je komt.

donderdag 11 oktober 2018 19u30-22u
vrijdag 12 oktober 2018 19u30-22u

Op beide avonden leest Johanna Pas voor uit eigen werk. Op vrijdag 12 oktober verzorgt Nathalie Delporte van Joe FM de opening.

Daarna is de tentoonstelling te bezichtigen tot 21 tot en met zondag 21 oktober 2018 in galerij BOAB Art Gallery, Kloosterstraat 152, Antwerpen. Openingsuren: vrijdag t/m zondag 13-18u

Meer weten? Lees het artikel op BeOut.
Of kijk op Facebook.


Uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is een kleine, creatieve uitgeverij met een flinke dosis lef. Net als wij staan ze voor een duurzame aanpak, zowel in drukwerk als in de samenwerking met auteurs en vormgevers die de unieke boeken maken. Een uitgeverij naar ons hart dus! Bij ons in de winkel vind je nog meer, want hun boeken en schriften zijn nog mooier als je ze kan aanraken. Kom bijvoorbeeld eens kijken naar hun interactieve postkaarten!

 

(meer…)


Kalenders

Er zijn al heel wat kalenders verschenen. Maak hier je keuze en wij bestellen de kalender van je keuze. Je kan je kalender afhalen in de winkel of laten opsturen. (meer…)


Outspoken

Op 15 september 2018, organiseert het Gemeenschapscentrum Pianofabriek een meertalig colloquium rond Slam Poëzie en de thema’s gendergelijkheid, LGBTQ+ en intersectionaliteit. Zo zijn er onder andere inspirerende en vernieuwende schrijfateliers, gastsprekers, dialoogtafels en Spoken Word Performances. (meer…)


Zoeken

Productcategorieën

Nieuwsbrief

Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 46 andere abonnees