HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
Bazaar Lanoye

Zoeken

Productcategorieën

Gewijzigde openingsuren wegens coronavirus

Zoals jullie weten, zijn de overheidsmaatregelen om de verspreiding van Covid-19 in te perken, aangescherpt. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid.

Wat betekent dat?

📚 Tot en met 5 april zijn we in het weekend gesloten. Op donderdag en vrijdag zijn we wel gewoon open van 12u tot 18u.
📚 Online zijn we 24/7 open! Bestellingen worden gratis verzonden vanaf €25.
📚 De lezing van Dirk Van Boxem op 15 maart in de Holebibib, en onze leuke poëzieworkshop van 27 maart, worden uitgesteld. Hou onze kanalen in de gaten.
📚 Geraak je hier echt niet tijdens de week en heb je iets nodig of moet je iets afhalen? Laat ons iets weten en we zoeken samen een oplossing. Je kan ons mailen of bellen op het nummer 03-2260804.

En verder: zorg goed voor jezelf en anderen, was je handen, kom niet te dichtbij zonder uitdrukkelijke toestemming (dat mag sowieso nooit trouwens!), bied je hulp aan aan mensen die kwetsbaar zijn, en blijf thuis als je je ziek voelt. En, gebruik de vrijgekomen tijd wijselijk en lees een boek.

Veel liefs en tot in de winkel,
Het KaDo-team


Workshop + Lezing Thomas van der Meer en Micha Meinderts

Schrijfworkshop en lezing door Thomas van der Meer en Micha Meinderts

Hoog bezoek uit Nederland op 7 december! Trans auteurs Thomas van der Meer en Micha Meinderts komen langs, met heel veel leuks in petto!

Thomas bracht recent zijn eerste roman, Welkom bij de Club, uit. En Micha’s Aldus Sybren heb je misschien al wel gelezen.
Om 19u30 komen ze daar in onze winkel over vertellen. Om 16u geven Thomas en Micha een schrijfworkshop op de zolder van het Roze Huis.

De lezing is gratis. Voor de workshop stellen we je voor om €5,00 te betalen (maar meer of minder mag ook). Schrijf je voor de workshop zeker even in door te mailen naar info@kartonnendozenlgbt.be. De plaatsen zijn beperkt!

door Annette Fauchey

door Willemieke Kars

Workshop:
zaterdag 7 december 16u-18u
Draakplaats 1

Lezing:
zaterdag 7 december 19u30
Draakstraat 34


Boekvoorstelling: Colombe van Christine Van den Hove

Boekvoorstelling van het debuut van Christine Van den Hove.
Met receptie en een optreden van Sofie La Digue.

1838. In een bergdorp in het diepe zuiden van Frankrijk worden op dezelfde dag twee kinderen geboren. De twee meisjes, Colombe en Amparo, groeien samen op en voelen zich steeds sterker tot elkaar aangetrokken. Maar in hun tijd en omgeving bestaan er niet eens woorden voor wat ze voelen. Als Colombe dan ook trouwt met de teruggetrokken Michel, drijft dat de vrouwen uit elkaar. Pas tientallen jaren later ontmoeten ze elkaar opnieuw. Vinden ze elkaar terug, of is er te veel veranderd?

We trakteren jullie op een drankje om dit prachtige debuut te presenteren.

‘Een vlot geschreven psychologische roman over twee vrouwen die levenslang tot elkaar veroordeeld lijken te zijn. Omdat het verhaal zich afspeelt in een ander tijdperk wordt het alleen maar puurder. Je gaat als lezer helemaal op in een zeer waarachtige 19-eeuwse intrige met op het eind een wending die erg actueel is. Knap werk.’ – Anne Gies

vrijdag 22 november 19u
Draakplaats 2, 2018 Antwerpen


Poëzie- en muziek-avond in Kartonnen Dozen

Op 28 september organiseert K[no]wHate in Kartonnen Dozen een poëzie- en muziekavond.

Vanaf 19u kan je komen luisteren naar deze dichters en muzikanten:

Inke Gieghase – Bene Kusendila – Runa Svetlikova – Marina Kazakova – Slow Bear

K[no]wHate is a series of artistic events in Belgium, Italy and France raising awareness on hate through poetry, visual arts and music.

 


Huur eens een boekenwinkel!

Allez, we willen zeggen: u bent nog op zoek naar een originele, gezellige locatie voor uw evenement? Zo een ruimte die voelt als de huiskamer van een dichte vriend en die ruikt naar de binnenkant van een nieuw boek? Zoek niet verder!

Bij Kartonnen Dozen kan je buiten de openingsuren je workshop geven, je boek voorstellen, je lezing geven, het laatste boek van je leesclub bespreken, en meer. Gewoon, pal in de winkel!

Kort:
Huur de winkel! Voor een workshop, lezing, leesgroep, boekvoorstelling, …
• Buiten de openingsuren
• €12,50 voor het eerste uur, daarna €10 per uur
• Koffie en thee à volonté voor €2 per persoon
• Catering voor lezingen, bestellen van boeken voor een boekclub, en meer mogelijk
Mail kartonnendozenlgbt@gmail.com met een korte beschrijving van je evenement en het gewenste moment. We laten je zo snel mogelijk iets weten!

Echt?
Ja! Zitten jullie graag aan tafel, dan kan dat met tot 10 à 12 personen. Laat je je publiek rechtstaan, dan is er plaats voor 40 personen. Je betaalt €12,50 voor het eerste uur, daarna €10 per uur voor de huur van het pand. Water krijg je er gratis bij. Voor €2 extra per persoon per evenement voorzien wij koffie en thee. Natuurlijk mag je ook zelf drank meebrengen.

Verkocht?
Stuur ons een mail via kartonnendozenlgbt@gmail.com waarin je je evenement kort toelicht en je ons laat weten wanneer je de ruimte graag zou gebruiken. We laten je zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn! Graag catering bij je boekvoorstelling of lezing? Of met de hele boekclub jullie volgende leesavontuur bij ons bestellen? Het kan! Neem even contact met ons op voor de details.


Kartonboekjes met twee papa’s en twee mama’s!

Kartonboekjes met twee papa’s en twee mama’s!

Er verschijnen steeds meer boeken met personages die voordien weinig tot nooit aan bod kwamen in de literatuur. Was dat wel het geval, dan werd het “verschil” vaak geproblematiseerd en vormde het de kern van het verhaal (adoptie, handicap, culturele verschillen, holebi-gezinnen…). Diversiteit was iets dat opgelost, aangepakt of uitgelegd moest worden. Dat is in deze boekjes niet het geval.

De verhaaltjes spelen zich af op een doorsnee ochtend en een doorsnee avond in een gezin met twee papa’s en een hond, of twee mama’s, een zusje en een poes. Zo krijgen kinderen holebi-gezinnen te zien die leuke avonturen beleven. 

Deze boekjes zijn uit het Spaans vertaald en verschijnen in het kader van een Europese samenwerking in verschillende talen tegelijk.

 

 

 


Lawrence Schimel (1971) schrijft in het Spaans en Engels en heeft als auteur en redacteur meer dan honderd boeken op zijn naam staan: fictie, poëzie, non-fictie, graphic novels, kinderboeken en zelfs een kookboek. Hij won diverse prijzen waaronder de Lambda Literary Award, de Spectrum Award, de Independent Publisher Book Award. Hij woont in Madrid, waar hij naast schrijver ook werkzaam is als literair vertaler.

Elīna Brasliņa (1988) is afkomstig uit Letland. Ze illustreerde bijna twintig boeken voor kinderen en young adults, werd in Spanje diverse keren genomineerd en ontving tweemaal de Zelta Ābele Award for Book Design (2014, 2015) en de Jānis Baltvilks Baltic Sea Region Award (2017). Momenteel werkt ze voor de Letlandse studio Atom Art aan de animatiefilm Jacob, Mimmi and the Talking Dogs.


Uitgeverij Kartonnen Dozen, Antwerpen

www.kartonnendozenlgbt.be – bestelinfo: www.epo.be


Out now! Presentatie Queernummer

Afgelopen zomer kwam het Queer nummer van Deus Ex Machina uit. We vroegen een aantal auteurs om na te denken over hokjes, in literatuur en daarbuiten. Het resultaat gemist? Kom dan 30 november langs en laat je onderdompelen in queerliteratuur door Gaea Schoeters, Marijke Vermeulen, Lies Gallez, Johanna Pas en anderen.

Gratis, maar geef een seintje dat je komt via info@kartonnendozenlgbt.be

30 november 2018, deuren: 18u, lezing: 19u

Evenement op facebook


VREAK

Wist je dat Kartonnen Dozen fiere sponsor is van het Theatergezelschap VREAK? Antwerpen is de locatie van het boek en het toneelstuk “Tot de duivel het schip keert”. In samenwerking met auteur Nathalie Briessinck maakte theatergroep VREAK een meeslepend historisch toneelstuk met een lesbische twist. Reserveer nu al je kaarten, of lees alvast het boek.

tot de duivel het schip keert

Antwerpen, eind negentiende – begin twintigste eeuw.

De Schelde, de hoofdslagader van de stad, blinkt onder een gouden zon terwijl twee families verenigd door een rederij met hun schepen rimpels in het water trekken. In een stad waar naast zijn rivier ook mensen op de uren van de getijden in en uitstromen, voert “Tot de duivel het schip keert” je mee door zijn straten, huizen, kieren en achterbuurten om een familiegeschiedenis bloot te leggen. Een verhaal dat tegelijkertijd schrijnend mooi is en vol verraad zit.  Over levens, over eigenwijsheid en over mensen die via eigenbelang en liefde “een” waarheid onthullen die families verbindt, maar ook scheidt.

Auteur: Nathalie Briessinck (meer info)

Regie: Wim Morbée

Met: An Bosschaerts, Elin Dahlgren, Lieve Gebruers, Dirk Belloy,
Glenn de Jong, Marian van Vliet en Jee Reusens.

Speeldata

  • vrijdag 7 december om 20u30 – Tickets
  • zaterdag 8 december om 20u30 – Tickets
  • donderdag 13 december om 20u30 – Tickets
  • vrijdag 14 december om 20u30 – Tickets
  • zaterdag 15 december om 20u30 – Tickets
  • zondag 16 december om 15u00 – Tickets

Locatie
Fakkeltheater – Zwarte Zaal (Meer info)
Reyndersstraat 7
2000 Antwerpen

 


Brabo Cup

Wist je dat Kartonnen Dozen fiere sponsor is van het Europese Roller Derby Toernooi Brabo Cup?
Roller Derby is een full-contact sport, op goede oude rolschaatsen.  Neem zeker een kijkje, liefst als supporter voor het Antwerpse Team, op 3 en 4 november.

Meer info vind je op de website brabocup.wordpress.com


L-Expo in BOAB Art Gallery

Van 11-21 oktober vind je in BOAB Art Gallery het werk van 18 kunstenaressen. Deze tentoonstelling wordt georganiseerd door WIJ-vrouwen.

Er zijn twee vernissages zodat je kan kiezen op welke dag je komt.

donderdag 11 oktober 2018 19u30-22u
vrijdag 12 oktober 2018 19u30-22u

Op beide avonden leest Johanna Pas voor uit eigen werk. Op vrijdag 12 oktober verzorgt Nathalie Delporte van Joe FM de opening.

Daarna is de tentoonstelling te bezichtigen tot 21 tot en met zondag 21 oktober 2018 in galerij BOAB Art Gallery, Kloosterstraat 152, Antwerpen. Openingsuren: vrijdag t/m zondag 13-18u

Meer weten? Lees het artikel op BeOut.
Of kijk op Facebook.


Zoeken

Productcategorieën

Nieuwsbrief

Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 52 andere abonnees