HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
Bazaar Lanoye

Zoeken

Productcategorieën

Nog niets te doen de komende weken?

“Kom” dan vanuit je eigen woonkamer naar één van onze activiteiten

Altijd al een roman willen schrijven? Gedichten aan je geliefde willen wijden. Mooie liedjes willen schrijven of of simpelweg meer plezier beleven aan het schrijven van een nota of verslag? In deze creatieve schrijfcursus van de bekroonde Egyptisch Nederlandse journalist, auteur en performance artist Mounir Samuel klim je in de pen en leer je taal op nieuwe manier gebruiken.
Met veel humor, scherpte en toffe opdrachten behandelt Mounir proza tot poëzie, van poetry slam tot non-fictie. Hij kijkt de opdrachten hoogstpersoonlijk na en helpt je graag aan een creatieve flow: of je nu aspirant schrijver bent of simpelweg een creatieve ziel die wil leren meer in verhalen te denken, werken én spreken.

PRAKTISCH
De workshop gaat door via Zoom op 15, 22 en 29 juni van 20u tot 21u15. Elke week behandelt Mounir een ander onderdeel van het schrijven. Inschrijven is noodzakelijk en doe je door te mailen naar info@kartonnendozenlgbt.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt! Voor deze reeks workshops betaal je €50. Zodra je inschrijving compleet is, ontvang je een link naar de eerste meeting.
Omdat we het belangrijk vinden dat de workshop voor iedereen toegankelijk is, voorzien we één gratis plaats voor iemand die de inschrijvingskost niet kan dekken.

MOUNIR SAMUEL (1989) is een Egyptisch-Nederlandse journalist, auteur, theatermaker en performance artist. Hij heeft tien boeken op zijn naam staan waarvan de meest recente Liefde is een rebelse vogel en God is groot: eten, bidden en beminnen met moslims. Daarnaast heeft hij honderden artikelen, reportages, columns en gedichten op zijn naam staan. Hij schrijft in alle genres van non-fictie tot proza en over verschillende disciplines heen. In de afgelopen jaren gaf hij verschillende creative wring cursussen in Amsterdam, nadat hij zelf een opleiding creative writing volgde aan the Gotham Academy in New York.


foto: A. van der Meer


Op 21 juni om 19u leest STEPHEN VAN DYCK vanuit LA voor uit zijn boek People I’ve Met From the Internet. De lezing gaat door via Zoom. Op voorhand inschrijven is niet nodig, gewoon via deze link (de link brengt je naar de Zoom meeting room. De meeting begint om 19u op 21 juni).
Een vrije bijdrage kan je storten op BE04 3200 3922 2931. De opbrengst van deze lezing wordt gedoneerd aan het Black Lives Matter Global Network.


Wij zijn weer open – van geest en van deur :)

Vanaf 11 mei zijn we weer open. 
Omdat jullie ons zo lang hebben moeten missen zijn we vanaf 20 mei een extra dag per week open: van woensdag tot en met zondag van 12-18u.

Uiteraard hebben we de winkel een beetje anders moeten inrichten, maar we verwelkomen jullie met nog steeds evenveel (of misschien wel meer) plezier.

Jullie steun de voorbije weken was hartverwarmend. Door jullie aankopen en door jullie bemoedigende berichten zijn we er nog steeds. We weten niet hoe we jullie daarvoor ooit voldoende kunnen bedanken! Een knuffel zit er niet in, maar onze deur staat nu in elk geval weer voor jullie open.

Wat is er anders? 
– Bij binnenkomst in de winkel kan je je handen ontsmetten, zodat je de boeken zonder nadenken kan aanraken. Wil je liever handschoenen omdat je geen alcohol meer kan zien? Dan hebben we die ook.
– Er mogen maximum twee klanten tegelijk in de winkel zijn. Kinderen niet meegerekend. Maar ook voor hen geldt de regel: eerst handen ontsmetten. En hoe jammer we het ook vinden, met een hele groep vrienden langskomen, is er dus voorlopig niet bij.
– Je kan tot 50 euro contactloos betalen. Koop je voor een hoger bedrag, dan ontsmetten we de automaat voor jou. Cash betalen kan, maar we verkiezen betalingen met kaart.
– Tips nodig? Met ons fancy scherm van plexiglas bij de toog, kunnen we gerust een praatje slaan en samen bedenken welk boek op dit moment het meest geschikt is, voor jou of voor iemand anders. Wij dragen een mondmasker, zodat we je ook in de winkel zelf – met de nodige afstand – tips en advies kunnen geven.

Wat is hetzelfde?
Wij. 🙂
En onze gastvrijheid, onze liefde voor boeken, ons enthousiasme en onze openheid van geest.
We hebben jullie gemist!

 

 


Gewijzigde openingsuren wegens coronavirus

Zoals jullie weten, zijn de overheidsmaatregelen om de verspreiding van Covid-19 in te perken, aangescherpt. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid.

Wat betekent dat?

📚 Tot en met 5 april zijn we in het weekend gesloten. Op donderdag en vrijdag zijn we wel gewoon open van 12u tot 18u.
📚 Online zijn we 24/7 open! Bestellingen worden gratis verzonden vanaf €25.
📚 De lezing van Dirk Van Boxem op 15 maart in de Holebibib, en onze leuke poëzieworkshop van 27 maart, worden uitgesteld. Hou onze kanalen in de gaten.
📚 Geraak je hier echt niet tijdens de week en heb je iets nodig of moet je iets afhalen? Laat ons iets weten en we zoeken samen een oplossing. Je kan ons mailen of bellen op het nummer 03-2260804.

En verder: zorg goed voor jezelf en anderen, was je handen, kom niet te dichtbij zonder uitdrukkelijke toestemming (dat mag sowieso nooit trouwens!), bied je hulp aan aan mensen die kwetsbaar zijn, en blijf thuis als je je ziek voelt. En, gebruik de vrijgekomen tijd wijselijk en lees een boek.

Veel liefs en tot in de winkel,
Het KaDo-team


Workshop + Lezing Thomas van der Meer en Micha Meinderts

Schrijfworkshop en lezing door Thomas van der Meer en Micha Meinderts

Hoog bezoek uit Nederland op 7 december! Trans auteurs Thomas van der Meer en Micha Meinderts komen langs, met heel veel leuks in petto!

Thomas bracht recent zijn eerste roman, Welkom bij de Club, uit. En Micha’s Aldus Sybren heb je misschien al wel gelezen.
Om 19u30 komen ze daar in onze winkel over vertellen. Om 16u geven Thomas en Micha een schrijfworkshop op de zolder van het Roze Huis.

De lezing is gratis. Voor de workshop stellen we je voor om €5,00 te betalen (maar meer of minder mag ook). Schrijf je voor de workshop zeker even in door te mailen naar info@kartonnendozenlgbt.be. De plaatsen zijn beperkt!

door Annette Fauchey

door Willemieke Kars

Workshop:
zaterdag 7 december 16u-18u
Draakplaats 1

Lezing:
zaterdag 7 december 19u30
Draakstraat 34


Boekvoorstelling: Colombe van Christine Van den Hove

Boekvoorstelling van het debuut van Christine Van den Hove.
Met receptie en een optreden van Sofie La Digue.

1838. In een bergdorp in het diepe zuiden van Frankrijk worden op dezelfde dag twee kinderen geboren. De twee meisjes, Colombe en Amparo, groeien samen op en voelen zich steeds sterker tot elkaar aangetrokken. Maar in hun tijd en omgeving bestaan er niet eens woorden voor wat ze voelen. Als Colombe dan ook trouwt met de teruggetrokken Michel, drijft dat de vrouwen uit elkaar. Pas tientallen jaren later ontmoeten ze elkaar opnieuw. Vinden ze elkaar terug, of is er te veel veranderd?

We trakteren jullie op een drankje om dit prachtige debuut te presenteren.

‘Een vlot geschreven psychologische roman over twee vrouwen die levenslang tot elkaar veroordeeld lijken te zijn. Omdat het verhaal zich afspeelt in een ander tijdperk wordt het alleen maar puurder. Je gaat als lezer helemaal op in een zeer waarachtige 19-eeuwse intrige met op het eind een wending die erg actueel is. Knap werk.’ – Anne Gies

vrijdag 22 november 19u
Draakplaats 2, 2018 Antwerpen


Poëzie- en muziek-avond in Kartonnen Dozen

Op 28 september organiseert K[no]wHate in Kartonnen Dozen een poëzie- en muziekavond.

Vanaf 19u kan je komen luisteren naar deze dichters en muzikanten:

Inke Gieghase – Bene Kusendila – Runa Svetlikova – Marina Kazakova – Slow Bear

K[no]wHate is a series of artistic events in Belgium, Italy and France raising awareness on hate through poetry, visual arts and music.

 


Huur eens een boekenwinkel!

Allez, we willen zeggen: u bent nog op zoek naar een originele, gezellige locatie voor uw evenement? Zo een ruimte die voelt als de huiskamer van een dichte vriend en die ruikt naar de binnenkant van een nieuw boek? Zoek niet verder!

Bij Kartonnen Dozen kan je buiten de openingsuren je workshop geven, je boek voorstellen, je lezing geven, het laatste boek van je leesclub bespreken, en meer. Gewoon, pal in de winkel!

Kort:
Huur de winkel! Voor een workshop, lezing, leesgroep, boekvoorstelling, …
• Buiten de openingsuren
• €12,50 voor het eerste uur, daarna €10 per uur
• Koffie en thee à volonté voor €2 per persoon
• Catering voor lezingen, bestellen van boeken voor een boekclub, en meer mogelijk
Mail kartonnendozenlgbt@gmail.com met een korte beschrijving van je evenement en het gewenste moment. We laten je zo snel mogelijk iets weten!

Echt?
Ja! Zitten jullie graag aan tafel, dan kan dat met tot 10 à 12 personen. Laat je je publiek rechtstaan, dan is er plaats voor 40 personen. Je betaalt €12,50 voor het eerste uur, daarna €10 per uur voor de huur van het pand. Water krijg je er gratis bij. Voor €2 extra per persoon per evenement voorzien wij koffie en thee. Natuurlijk mag je ook zelf drank meebrengen.

Verkocht?
Stuur ons een mail via kartonnendozenlgbt@gmail.com waarin je je evenement kort toelicht en je ons laat weten wanneer je de ruimte graag zou gebruiken. We laten je zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn! Graag catering bij je boekvoorstelling of lezing? Of met de hele boekclub jullie volgende leesavontuur bij ons bestellen? Het kan! Neem even contact met ons op voor de details.


Kartonboekjes met twee papa’s en twee mama’s!

Kartonboekjes met twee papa’s en twee mama’s!

Er verschijnen steeds meer boeken met personages die voordien weinig tot nooit aan bod kwamen in de literatuur. Was dat wel het geval, dan werd het “verschil” vaak geproblematiseerd en vormde het de kern van het verhaal (adoptie, handicap, culturele verschillen, holebi-gezinnen…). Diversiteit was iets dat opgelost, aangepakt of uitgelegd moest worden. Dat is in deze boekjes niet het geval.

De verhaaltjes spelen zich af op een doorsnee ochtend en een doorsnee avond in een gezin met twee papa’s en een hond, of twee mama’s, een zusje en een poes. Zo krijgen kinderen holebi-gezinnen te zien die leuke avonturen beleven. 

Deze boekjes zijn uit het Spaans vertaald en verschijnen in het kader van een Europese samenwerking in verschillende talen tegelijk.

 

 

 


Lawrence Schimel (1971) schrijft in het Spaans en Engels en heeft als auteur en redacteur meer dan honderd boeken op zijn naam staan: fictie, poëzie, non-fictie, graphic novels, kinderboeken en zelfs een kookboek. Hij won diverse prijzen waaronder de Lambda Literary Award, de Spectrum Award, de Independent Publisher Book Award. Hij woont in Madrid, waar hij naast schrijver ook werkzaam is als literair vertaler.

Elīna Brasliņa (1988) is afkomstig uit Letland. Ze illustreerde bijna twintig boeken voor kinderen en young adults, werd in Spanje diverse keren genomineerd en ontving tweemaal de Zelta Ābele Award for Book Design (2014, 2015) en de Jānis Baltvilks Baltic Sea Region Award (2017). Momenteel werkt ze voor de Letlandse studio Atom Art aan de animatiefilm Jacob, Mimmi and the Talking Dogs.


Uitgeverij Kartonnen Dozen, Antwerpen

www.kartonnendozenlgbt.be – bestelinfo: www.epo.be


Out now! Presentatie Queernummer

Afgelopen zomer kwam het Queer nummer van Deus Ex Machina uit. We vroegen een aantal auteurs om na te denken over hokjes, in literatuur en daarbuiten. Het resultaat gemist? Kom dan 30 november langs en laat je onderdompelen in queerliteratuur door Gaea Schoeters, Marijke Vermeulen, Lies Gallez, Johanna Pas en anderen.

Gratis, maar geef een seintje dat je komt via info@kartonnendozenlgbt.be

30 november 2018, deuren: 18u, lezing: 19u

Evenement op facebook


VREAK

Wist je dat Kartonnen Dozen fiere sponsor is van het Theatergezelschap VREAK? Antwerpen is de locatie van het boek en het toneelstuk “Tot de duivel het schip keert”. In samenwerking met auteur Nathalie Briessinck maakte theatergroep VREAK een meeslepend historisch toneelstuk met een lesbische twist. Reserveer nu al je kaarten, of lees alvast het boek.

tot de duivel het schip keert

Antwerpen, eind negentiende – begin twintigste eeuw.

De Schelde, de hoofdslagader van de stad, blinkt onder een gouden zon terwijl twee families verenigd door een rederij met hun schepen rimpels in het water trekken. In een stad waar naast zijn rivier ook mensen op de uren van de getijden in en uitstromen, voert “Tot de duivel het schip keert” je mee door zijn straten, huizen, kieren en achterbuurten om een familiegeschiedenis bloot te leggen. Een verhaal dat tegelijkertijd schrijnend mooi is en vol verraad zit.  Over levens, over eigenwijsheid en over mensen die via eigenbelang en liefde “een” waarheid onthullen die families verbindt, maar ook scheidt.

Auteur: Nathalie Briessinck (meer info)

Regie: Wim Morbée

Met: An Bosschaerts, Elin Dahlgren, Lieve Gebruers, Dirk Belloy,
Glenn de Jong, Marian van Vliet en Jee Reusens.

Speeldata

  • vrijdag 7 december om 20u30 – Tickets
  • zaterdag 8 december om 20u30 – Tickets
  • donderdag 13 december om 20u30 – Tickets
  • vrijdag 14 december om 20u30 – Tickets
  • zaterdag 15 december om 20u30 – Tickets
  • zondag 16 december om 15u00 – Tickets

Locatie
Fakkeltheater – Zwarte Zaal (Meer info)
Reyndersstraat 7
2000 Antwerpen

 


Zoeken

Productcategorieën

Nieuwsbrief

Abonneer d.m.v. e-mail

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 63 andere abonnees