HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
Bazaar Lanoye

Auteurs

Corinne van Tongerloo
Linda Asselbergs
Gil vander Heyden
Vero Beauprez
Gaea Schoeters
Isabelle van Ewijk
Bert Deben
Hakan Lindquist
Christine Lafaille
Tinne Van den Bossche
Paul Borghs
Johanna Pas
Bart Yates
André Sollie
Mips Meyntjens
Micha Meinderts
Pia Fraus
Jan Vander Laenen
Leen Van Hulst
Jonathan Kemp

Nieuwsbrief

Corinne van Tongerloo

Corinne Van Tongerloo (1936) werd geboren in een kroostrijk gezin in het Antwerpse Schipperskwartier. Ze werkte mee aan de documentaire I am a Woman Now van Michiel van Erp.

Samen met Linda Asselbergs schreef ze haar biografie: Casablanca voorbij

Linda Asselbergs

Linda Asselbergs (1953) is Germaniste van opleiding en was tot haar pensioen redactrice en columniste bij Knack Weekend en docente lifestyleberichtgeving binnen de masteropleiding journalistiek van de VUB. Tegenwoordig schrijft ze op freelancebasis reportages over reizen, film en human interest onderwerpen.

Zij schreef samen met Corinne Van Tongerloo Casablanca voorbij. Het bewogen leven van transgenderpionier Corinne

Gil vander Heyden

Gil vander Heyden schreef meer dan 50 kinder- en jeugdboeken en als medewerkster aan weekbladen voor kinderen een groot aantal korte verhalen. Daarnaast schreef ze ook luisterspelen, cursiefjes en gedichten. De laatste jaren werd het schrijven van gedichten voor haar steeds belangrijker. Voor haar dichtbundel Kleine stemmen (uitgeverij Clavis), met tekeningen van André Sollie, ontving ze in 2014 een Zilveren Griffel.

Zij schreef het jeugdboek Mijn vader is een vis.

Vero Beauprez

Vero Beauprez illustreert en tekent cartoons. Haar tekeningen verschijnen in de meest uiteenlopende brochures, magazines en boeken.

Bij uitgeverij Kartonnen Dozen verschenen van haar de cartoons Pottenkijken, Eén pot nat en Huisje tuintje boompje

Gaea Schoeters

Gaea Schoeters is auteur, scenarist en journalist. Ze schrijft romans, columns, theaterteksten en libretto’s. Ze debuteerde met korte verhalen en het reisboek Meisjes, Moslims en Motoren; nadien volgden de romans Diggers en De kunst van het vallen. Met componiste Annelies Van Parys maakte ze eerder al de opera Private View en de liedcyclus Ah, cette Fable.

Zij schreef de theatertekst Het Kanaal.

Isabelle van Ewijk

In een ver verleden verhuisde Isabelle van Ewijk voor haar studie naar Antwerpen. Daar woont en werkt ze nog steeds. Tussen de bedrijven door schrijft ze.

Dat resulteerde in mei 2012 in de debuutroman Verpand, die bij uitgeverij ’t Verschil verscheen.

In dit boek ziet de ik-persoon Henri Delvaux haar geordende leventje op nauwelijks een jaar tijd in een chaos veranderen. Werk, vriendschap, liefde, familie – alles lijkt op de helling te komen staan. In zo’n geval kun je eigenlijk maar één ding doen: je wapenen met een stevige dosis zelfspot.

Medio maart 2014 verscheen Isabelles tweede boek Verder bij LaVita Publishing. Een roman over omgaan met een groot verlies, maar ook over de onverwoestbaarheid van vriendschap en opnieuw durven liefhebben.

In 2016 rondde ze de trilogie af met Verlost, waarin diverse personages van de eerste twee romans elkaar tegen het lijf. Daarmee vormt dit nieuwe boek het sluitstuk van een intrigerende reeks waarin Antwerpen een hoofdrol speelt, en zowel de vrolijke als de moeilijke kanten van lesbische relaties op een levendige manier worden geschetst.

Bert Deben

Bert Deben won met zijn poëzie talloze prijzen, publiceerde in diverse tijdschriften, geeft poëzieworkshops en treedt regelmatig op. Hoewel zijn blog honderden volgers heeft, werkte hij liever in de luwte en verscheen er nooit eerder een bundel van hem. Door zijn vormvastheid en zijn gevoel voor ritme zijn de gedichten vaak misleidend toegankelijk. Pas bij tweede en derde lezing worden de diverse lagen zichtbaar. Dit maakt ze zowel aantrekkelijk voor een breed publiek als voor doorgewinterde poëzielezers.

Dichten
0%

Hakan Lindquist

Hakan Lindquist is een Zweedse auteur en vertaler. Hij vertaalde onder meer het werk van Abdellah Taïa naar het Zweeds. In 1993 debuteerde hij met de roman Min bror och hans bror. De roman is vertaald in elf talen. Uitgeverij Kartonnen Dozen bracht dit prachtige youngadult-boek uit onder de titel Mijn broer en zijn broer.

Christine Lafaille

Christine Lafaille schreef in 2005 het eerste boek van onze uitgeverij: De nomade, een filosofische liefdesroman. Van haar verscheen eerder bij uitgeverij Epo Chemo.

Ze overleed in 2007 aan de gevolgen van kanker.

 

Tinne Van den Bossche

De twee grote passies van Tinne Van den Bossche zijn illustraties en educatie. In 2007 studeerde ze af
aan Sint-Lucas in Antwerpen en in 2015 rondde ze de opleiding Lager Onderwijs af aan Thomas More in Mechelen.
Ze maakt illustraties, werkt mee aan educatieve projecten en ontwikkelt educatieve materialen. Haar idealisme weet ze perfect te combineren met haar werk. Met haar tekeningen doorbreekt ze clichés en gaat ze op zoek naar een betere wereld. Het kinderboek De mama’s van Sterre met tekst van Gea Van Beuningen, kwam tot stand in samenwerking met Cavaria, met steun van Gelijke Kansen.

Paul Borghs

Johanna Pas

Johanna Pas (1969) is verteller, vertaler en boekverkoper. Haar verhalen verschenen in diverse tijdschriften en verhalenbundels.

Van haar verschenen bij uitgeverij ’t Verschil/Kartonnen dozen de dichtbundels Alleen met jou, Soms gaan bomen staande dood, De lelijke kleine zeemeermin

Bart Yates

André Sollie

Mips Meyntjens

Micha Meinderts

Micha Meinderts schreef de populaire Arthur Hartman-trilogie: Cadans, Dubbel leven en Oog in oog. Met zijn meeslepende realistische stijl slaagt hij erin personages te creëren die je niet meer loslaten.

Pia Fraus

Seks is kunst en ik heb er talent voor.

Pia Fraus is een enigma, een “leugentje om bestwil”. In haar erotische verhalen zoekt ze de grenzen op van gender en seksuele beleving. Ook in haar stijl blijft ze niet op de geijkte paden. Dat maakt haar werk uniek in het Nederlands taalgebied. We kunnen haar alleen maar voorstellen in haar eigen woorden.

“Seks is kunst en ik heb er talent voor. Eens ik me daarvan bewust was, had ik maar één  ambitie meer. Beter worden. De beste zijn. Amore  et labore. Want talent alleen is niet genoeg; kunst vraagt oefening, veel oefening. Dus ja, ik heb de laatste jaren behoorlijk veel geneukt.”

Jan Vander Laenen

Leen Van Hulst

Jonathan Kemp

Jonathan Kemp werd geboren in Manchester, bracht de eerste jaren van zijn leven door in Maleisië, groeide op in Cheshire en verhuisde naar Londen in 1989.

Momenteel geeft hij les in creatief schrijven en vergelijkende literatuurstudie en schrijft hij zowel fictie als non-fictie.

’t Verschil vertaalde zijn boek London Triptych, waarom Kemp op een meesterlijke manier Londen tot leven brengt in drie tijdperken: de tijd van Oscar Wilde en de jaren 1950 en 1990.