HOME
HOME
HOME
HOME
HOME
Bazaar Lanoye

Boeken

Casablanca voorbij
Mijn vader is een vis
Huisje boompje tuintje
Het kanaal
De rug van een hand
Verlost
Na het vrijen steek ik een gedicht op
Holebipioniers
Vrijages
Meer vrijages
Oog in oog
Dubbel leven
Cadans
Onderstroom
Goesting
Oud = out
De huisknecht
Eén pot nat
Olie op doek
Verpand
Mijn broer en zijn broer
Tjongejonge
Labyrint
De mama’s van Sterre
Melk & sneeuw
De nomade

Nieuwsbrief

Casablanca voorbij

Mijn vader is een vis

Huisje boompje tuintje

Het kanaal

De rug van een hand

Violante Juarez Oliveira

 

Ik begrijp dat niet, het verlangen van mensen om hun “ware” liefde te ontmoeten, om in heel hun leven maar één iemand lief te hebben. Ik heb er geen oordeel over, maar ik begrijp het niet. Voor mij waren al mijn liefdes waar, ik had geen van hen willen missen. Allemaal hebben ze een wereld voor me geopend. Daarover gaat dit boek.

 

Aantal pagina’s: 64

Verlost

verlost-cover

Isabelle van Ewijk

ISBN 978 94 90952 19 8
NUR 301, Roman
361 pagina’s

Prijs € 19,95

Een roman over liefhebben en loslaten

Henri geniet van het leven. Ze heeft een boeiende job en woont in een heerlijk huis met haar grote liefde Tara. Maar dan duikt een onverwachte speler op die haar geluk doet wankelen: Tes, uit heimwee teruggekeerd uit Frankrijk, brengt Tara het hoofd op hol. Elk voor zich moeten ze leren omgaan met de veranderingen en een nieuw evenwicht zien te vinden.

In Verlost lopen de personages uit Van Ewijks eerdere romans Verpand en Verder elkaar tegen het lijf. Daarmee vormt dit nieuwe boek het sluitstuk van een intrigerende trilogie waarin de ins en outs van lesbische relaties op een levendige manier worden geschetst. De herkenbare personages en de manier waarop Van Ewijk de stad Antwerpen in beeld brengt, slepen de lezer resoluut mee in de wereld van Tes en Henri.

Verlost verscheen op 19 november 2016
bij Uitgeverij Kartonnen Dozen

Na het vrijen steek ik een gedicht op

cover bert debenBert Deben
na het vrijen steek ik een gedicht op
ISBN 9789490952181
NUR 306
A-boek
56 p. – 14,5 x 20 cm
€ 14,95

Verschenen op 25 maart 2016
bij uitgeverij Kartonnen Dozen

Bert Deben is een meester in het schrijven van sonnetten én light verse.
In deze bundel schept hij met vakmanschap en humor een beeld van de liefde. Het is geen lofzang, het is een verhaal over vallen en opstaan, elkaar verliezen en weer terugvinden, of niet. De dichter gaat daarbij de ruwe kanten van relaties niet uit de weg.
De gedichten lijken kleine schilderijtjes van dagelijkse taferelen, die samen een verhaal vertellen van toenadering, afscheid, hoop.

“Ik tracht ernaar om in mijn gedicht een verhaal te vertellen, dat dan het liefst tot leven komt in de fantasie van de lezer – het verhaal van de lezer mag trouwens helemaal verschillen van het mijne. Dat is ook het mooie van poëzie, het leidt een eigen leven …”

Bert Deben won met zijn poëzie talloze prijzen, publiceerde in diverse tijdschriften, geeft poëzieworkshops en treedt regelmatig op. Hoewel zijn blog honderden volgers heeft, werkte hij liever in de luwte en verscheen er nooit eerder een bundel van hem.
In dit langverwachte debuut brengt hij alle elementen van zijn schrijverschap samen.

Door zijn vormvastheid en zijn gevoel voor ritme zijn de gedichten vaak misleidend toegankelijk. Pas bij tweede en derde lezing worden de diverse lagen zichtbaar. Dit maakt ze zowel aantrekkelijk voor een breed publiek als voor doorgewinterde poëzielezers.

Op zijn blog publiceert hij met vaste regelmaat nieuwe gedichten die variëren van sprookjesachtig vrolijk en soms kinderlijk naïef tot ironisch, ernstig, diepzinnig: bertdeben.blogspot.be

poëzie relaties homo

Holebipioniers

holebipioniers

Vrijages

vrijages

Meer vrijages

definitieve cover meer vrijages

Oog in oog

Kaft_OOG_IN_OOG_high

Dubbel leven

dubbel leven

Cadans

cadans

Onderstroom

cover onderstroom

Goesting

Goesting_kaft

Oud = out

Oud is Out. Ervaringen van lesbische en biseksuele vrouwen, geboren voor 1945 is een non-fictieboek. Het is een gezamenlijke uitgave van het homo/lesbisch archief en documentatiecentrum Fonds Suzan Daniel en uitgeverij ’t Verschil. Het werd samengesteld door Ann David en Mips Meyntjens en bevat interviews met lesbiennes die geboren werden tussen 1910 en 1945 evenals een analyse van de periode waarin zij opgroeiden.

Het mooi geïllustreerde ‘Oud is out’ bestaat uit twee delen.  Het eerste deel omvat een thematische analyse van veertien interviews met lesbische en biseksuele vrouwen, geboren tussen 1910 en 1940.  Het tweede deel presenteert zes quasi volledige getuigenissen.
De veertien vrouwen vertellen over hun kindertijd en puberteit.  Ze halen herinneringen op aan hun schooltijd, hun eerste lesbisch aanvoelen, hun eerste vriendinnetjes en aan hoe en waar ze uitgingen.  Ze gaan dieper in op de evolutie in hun zelfbeeld als lesbische vrouw en op het proces van hun zelfaanvaarding, vaak eenzaam en pijnlijk.  Zowel de reacties van de buitenwereld (familie, vrienden, collega’s) op hun coming out als de redenen waarom ze er soms voor kozen hun seksuele geaardheid verborgen te houden, komen aan bod.  Ze spreken ten slotte uitvoerig over hun relatie(s) en over hoe ze die vorm gaven in een maatschappij die niet bepaald van overdreven vrouwvriendelijkheid kon worden verdacht en waarin elke vorm van alternatieve seksualiteit als abnormaal en afwijkend werd bestempeld.

‘Oud is out’ is het resultaat van een voor België uniek project, waarbij in het midden van de jaren ’90 een reeks lesbische en biseksuele vrouwen is geïnterviewd door Ann David en Mips Meyntjens.  De informatie die dit heeft opgeleverd, wordt nu voor het eerst toegankelijk gemaakt voor het grote publiek.  De getuigenissen zijn alvast aangrijpend, soms humoristisch, soms pijnlijk, in elk geval heel authentiek.
Dankzij dit boek wordt eindelijk een stukje van de dubbel verborgen geschiedenis van lesbische vrouwen zichtbaar.

Het boek is geïllustreerd met prachtige foto’s.

De huisknecht

Voorkant kaft zwaar

Eén pot nat

 

De pers over Pottenkijken van Vero Beauprez:

“Veertig pagina’s plezier en mooie plaatjes.” – ZOZOLALA

“…een interessante kijk op de wereld der lesbiennes.” – Het Nieuwsblad

“Lesbiennes geen gevoel voor humor? Ze kijken misschien wat stug, maar volgens mij doen ze dat gewoon om hun mond- en kaakspieren te sparen na de wilde nachten met hun minnaressen.” – Vero Beauprez in ‘De Morgen’

Olie op doek

OLIE OP DOEK DEFINITIEF 2.indd

Verpand

verpand

Mijn broer en zijn broer

mijn broer en zijn broer

jongeren coming-out

Tjongejonge

tjongejongevoorlopigecover1

Labyrint

labyrint

verhalen lesbisch

De mama’s van Sterre

DeMamasVanSterre

Melk & sneeuw

Untitled-1

De nomade

De nomade is een liefdesverhaal.  Het vertelt over een zoektocht naar het recht op bestaan van een liefde van een vrouw voor een andere vrouw.  Daarnaast verhaalt het  over een zoektocht naar een eigen identiteit.  Want vooral is ‘De nomade’ een verhaal over verlangen, verlangen om te bestaan, om te zijn wie je bent.

Wij zijn woestijnen, bevolkt door stammen, dieren en planten.  De woestijn, het experimenteren met jezelf, is onze eigen identiteit, onze enige kans op alle combinaties die ons bewonen.  Aldus Gilles Deleuze.

Leeft er niet een nomade in elk van ons?

Christine Lafaille (1956-2007) was germaniste en filosofe. Zij was lector aan de Karel de Grote-Hogeschool, departement Lerarenopleiding en doceerde Nederlands en Drama. Zij is coauteur van De dromenvreter (2003), een toneelstuk voor kinderen en volwassenen, en schreef Chemo (Epo 2005), een belevingsverhaal.